Impressie

WEDSTRIJDEN

Merpati Putih Nederland richt zich voornamelijk op de Pencak Silat als (wedstrijd) sport ten behoeve van een gezond lichaam en geest. Om de training te toetsen doen we mee aan (sparring) wedstrijden welke in Nederland worden georganiseerd door de Nederlandse Pencak Silat Federatie. Er zijn gemiddeld zo’n vijf toernooien per jaar. Waar mogelijk doen onze leden ook mee aan internationale toernooien in de rest van Europa en Azië.

[vc_wtr_gallery id_gallery=”1227″ delay=”0″]
[vc_wtr_divider type=”line” divider_align=”center” height=”10″ delay=”0″]
[vc_wtr_gallery id_gallery=”1205″ delay=”0″]

INDONESIË

Merpati Putih is één van de grootste en modernste organisatie van de talloze Pencak Silat stijlen in Indonesië. Over heel Indonesië zijn er +/- 20.000 leden. Vanwege dit grote aantal worden er regelmatig schoolkampioenschappen gehouden, bijv. per stad, provincie maar ook nationaal en internationaal (zie Lokawulung). Ook het Indonesische leger zet Merpati Putih in om hun manschappen te trainen. Deze geven ook vaak demonstraties tijdens verschillende evenementen en vieringen.

[vc_wtr_divider type=”line” divider_align=”center” height=”10″ delay=”0″]

MP & KRIJGSMACHT

Training van Merpati Putih is een verplichte onderdeel binnen de Indonesische krijgsmacht onderdelen als de luchtmacht (TNI-AU), marine (TNI-AL), landmacht (TNI-AD) en speciale eenheden (KOPASSUS) maar ook bij de speciale eenheden van de nationale politie (BRIMOB). De training bestaat uit het aanleren van ‘getaran’ en ‘tenaga dalam’, waarbij ademhalingsoefeningen én technieken centraal staan.

[vc_wtr_gallery id_gallery=”1344″ delay=”0″]
[vc_wtr_divider type=”line” divider_align=”center” height=”10″ delay=”0″]
[vc_wtr_gallery id_gallery=”1229″ delay=”0″]

TRAININGEN

Onze trainingen zijn gericht op gezondheid, vitaliteit en het opbouwen van discipline en zelfvertrouwen. Op woensdag trainen we volgens het curriculum van Merpati Putih uit Indonesië waarbij basis technieken worden aangeleerd, patronen worden gelopen en ademhalingsoefeningen worden gedaan.
De vrijdag trainingen hebben vooral een sportief en ‘vrij’ karakter waarbij hard wordt gewerkt een conditie, kracht en techniek.

[vc_wtr_divider type=”line” divider_align=”center” height=”10″ delay=”0″]

MP WORLD CHAMPIONSHIP

In 2013 zijn 5 leden van Merpati Putih Nederland met sponsoring van de luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia afgereisd naar Indonesië om deel te nemen aan een 3 daagse internationale schoolkampioenschap. Meer dan 500 deelnemers uit de hele wereld namen deel aan verschillende categorieën als Tanding (vrije gevecht), Seni (kunst), Power (breken van materialen) en Getaran (geblindoekt een hindernis parcours afleggen).

Met 1 x goud (Dang Nguyen – categorie Tanding), 1 x zilver (Herman Winterberg – categorie Tanding) en 2 x bronzen medailles (Nazarius Hedi Suseno – categorie Tanding en Arwin Ariadi Rajono – categorie Power) heeft onze vereniging een uitstekende prestatie geleverd!

[vc_wtr_gallery id_gallery=”1278″ delay=”0″]