Pencak Silat als sport

Een van de vijf aspecten van de Pencak Silat is het ‘Olah Raga’ wat vertaald kan worden als ‘sport’. Het voornaamste doel binnen dit aspect is de fysieke training van je lichaam en het testen van stamina, kracht en techniek in een één tegen één gevecht (sparring). De Pencak Silat kan derhalve als competitie sport worden beoefend in het zogenaamde ‘tanding’. In Nederland houdt de NPSF (Nederlandse Pencak Silat Federatie) een competitie door met regelmaat toernooien te organiseren in heel Nederland met als doel een Nederlandse selectie te vormen die kan deelnemen aan internationale Pencak Silat toernooien als Europese- en Wereldkampioenschappen.

 

In 1982 werd in Jakarta het eerste wereldkampioenschap Pencak Silat gehouden. In 1987 werd deze vorm geïntroduceerd op de SEA Games (South East Asia Games) dat eveneens dat jaar in Jakarta werd georganiseerd. Sindsdien staat Pencak Silat vast in het programma van de twee jaarlijkse SEA Games en heeft de wereldfederatie PERSILAT zelfs plannen om de sport Olympisch te krijgen..

 

[vc_wtr_icon url=”url:http%3A%2F%2Fmp.rubstar.nl%2F|title:Home|” type_icon=”web|fa fa-mail-reply” color=”#ffffff” size=”20″ delay=”0″]